ÅRETS POLITISKA THRILLER - HATARNA
 


HANDLING
"För republik och fosterland"/kapten Pascal Odenberg, ledare för  Svenska Republikanska Armén

Svenska soldater ska inte längre behöva dö för en bortskämd kung" svär de förbittrade sammansvurna Afghanistanveteranerna och hatarna i Svenska Republikanska Armén. Bitterheten känner inga gränser när de inser att stridit för jämlikhet och demokrati tusentals mil från Sverige, att de och deras stridskamrater har blött, lidit och dött, samtidigt som de på hemmaplan har ett kungahus, symbolen för allt annat än jämlikhet. Under Pascal Odenbergs ledning kontrakterar SRA den tyske prickskytten ”Skuggan” för att hämnas deras döda och skadade stridsbröder.

Skuggan får uppdraget att utföra ett terrorattentat mot det svenska kungahuset. Det ska bli hans svåraste uppdrag någonsin, att mörda hela den svenska kungafamiljen vid ett och samma tillfälle. Men Säpo får ett tidigt tips om terrorplanerna. Samtidigt förbereder sig Skuggan steg för steg, och väljer kallt och noggrant tid, plats och vapen för morden.

Jakten
Efter att terrordåden fullbordats tar Säpo-kvinnan Nina Sandstedt till alla medel för att hitta förövarna. Myllret av ledtrådar för henne genom Europa, till Tyskland, Spanien, Norge i jakten och spåren pekar på olika slags aktivister som hatar. Attentatet ger enorma kedjeffekter i Sverige, landet kokar av demonstrationer och våld mellan aktivister som är för, respektive emot, monarki och republik.
När media avslöjar vänskapskorruption och kungafamiljens testamenten blottlägger det monarkins djupaste hemligheter. Det uppdagade leder till nya oanade, dramatiska politiska  svallvågor i samhället, efter ett stort terrordåd.

#terrorism #thriller #NinaSandstedt #Säpo #prickskytt #Tyskland #Sverige #Afghanistan #veteraner #SvenskaRepublikanskaArmén #PascalOdenberg #jämlikhet #kungahuset #mord #avslöjanden #skandaler #media #attentat #fiktion #nyhet #debutroman #deckare #monarki #MeToo #republik #Saudi #Saudiarabien #PolitiskThriller #Samhälle #spänning #drama #boknyhet #boknytt #läslust #lästips

LJUDBOKEN SLÄPPT!
Hatarna finns nu på Storytel, Nextory samt Bookbeat! Inläsare är Harald Leander, (känd från Wallander/Mankell, Nesser, ArneDahl, Stephen King, GameofThrones, m.fl.) Ljudboksavtalet skrevs direkt av det ledande oberoende ljudboksförlaget Word Audio Publishing, som direkt tände till på storyn.

FILMRÄTTIGHETER PÅ SVENSKA SÅLDA
Den ledande producenten, voice och skådespelaragenturen Voice/Hammarström Agency skrev snart därpå kontrakt och förbereder en filmpitch av Hatarna med ledande svenska skådespelare och filmcrew. Kontakt: Fia Hammarström: fia (ATKanelbulle) hammarstromagency.com

NYTT:

 • Intervju med P4Sörmland 16/11.
 • Intervju med Ulf publicerad i Politico:s "EU Confidential", 08/11 (Engelska)
 • Hatarna på Akademibokhandeln Hötorget-precis när man kommer uppför trappan. "Overklig känsla att vara hyllgranne med David Baldacci och andra gamla husgudar" säger Ulf.
 • Intervju med Nynäshamnposten 05/10: "Från operasångare och EU-tjänsteman till författare" "Därför sjunger thrillerförfattaren operaarior i Nynäshamns centrum".
 • Hatarna på topplistan för pockets på AdLibris, Kungsgatan, Stockholm
 • Klart med att Hatarna finns på Destination Gotland framöver
 • Utdrag ur intervju med P4 Gotland, 24/08 vid GotlandArtCrime-deckarefestivalen.
 • Klart med att Hatarna nu även  finns i alla Klackenbergs Böcker och Papper-affärer.
 • Hatarna på femte plats på pockettopplistan, Akademibokhandeln, Mora.
 • Medverkade i intervju i P4 Dalarna, torsdag 09/08, 08.30-09.00. Här kan du lyssna på den, spola fram till 2 timmar och 53 in i sändningen. 
 • Medverkade i intervju i Radio Siljan, 09/08,  under dagen vid flera  tillfällen.
 • Hatarna finns nu tillgänglig även på bl.a. Hedengrens, Stureplan, Drottninggatans Bok & Bild, och AdLibris Kungsgatan i Stockholm.
BOKSIGNERINGAR
 • Akademibokhandeln, Strängnäs, lördag 17/11 från klockan 11.00. Fler på ingående.
 • Lite sånginslag för attrahera folk kan utlovas- (eller bör varnas för:-) Ulf Bergström är f.d. operasångare.
 • Klackenbergs Böcker och Papper i Bålsta, 10/11, gick lysande. En dam i publiken föll i gråt när Ulf sjöng. Ulf fotade sig med Lasse Åberg-statyn. "Jag kan flyga/...skriva. Jag är inte rädd."
 • Klackenbergs Böcker och Papper, Tumba, 09/11. Gick utmärkt, Ulf slog butikssnittet vid signeringar.
 • Klackenbergs Böcker och Papper i Jakobsberg 02/11, gick alldeles utmärkt.
 • Klackenbergs Böcker och Papper, Värmdö, fredag, 26/10 Sång och signering vid invigningen gick mycket bra, jämte författarkollegan Andreas Ek.
 • Klackenbergs Böcker och Papper, Sundbyberg, 13/10 gick lysande i strålande solsken.
 • Klackenbergs Böcker och Papper, Haninge, Port 73, söndag, 07/10. Sålde slut på alla exemplar av Hatarna i butiken, andra gången. Applåder av folk i gallerian när Ulf sjöng.
 • Klackenbergs Böcker och Papper, Nynäshamn, fredag, 05/10. Intervju med Nynäshamnsposten, som hörde hur det ekade i centrum när Ulf sjöng och kom ned för att göra en intervju.
 • Bokmässan i Göteborg, bokpanel och signering, 27/09.
 • Roslagens bokhandel i Norrtälje, 22/09. Utmärkt värdskap av Anette och många bra samtal.
 • Klackenbergs Böcker och Papper, Vällingby 23/09.  Ulf signerade tillsammans med författarkollegan Susanne Boll, mycket trevligt.
 • Boksignering i Astrid Lindgrens hemstad, på Vimmerby bokhandel, Stora Torget 6, fredag 07/09 gick mycket bra, hon är dessutom nämnd i Hatarna.
 • Boksignering i Västervik, Erik Hultgrens bokhandel, lördagen den 08/09, gick utmärkt i strålande solsken.
 • Akademibokhandeln i Borlänge, 01/09, på Kupolen, gick förträffligt.
 • Lundells i Leksand, lördagen 01/09, gick utmärkt i samband med Kulturnatta.
 • Akademibokhandeln i Falun, 31/08, gick utmärkt trots lite regn och Ulf fick ett samtal med landshövdingen  Ylva Thörn om antirasim.
 • Medverkade på Gotland Art Crime 23-25 augusti med boksignering, samt deltog bl.a. i mycket uppskattad panel om "Mord och Politik", m.m. i Visby med Dag Örhlund,  Per Schlingmann, Mari Jungstedt, Anna Johansson, m.fl. andra författare.
 • Boksigneringen vid Äppelvikens Bokhandel, Bromma, Stockholm, lördag 18/08, gick utmärkt i solskenet, lite äkta Bromma-spårvagnsgnissel ackompanjerade signeringen/sången.
 • Boksigneringen vid Akademibokhandeln i Mora, torsdag 09/08, gick alldeles utmärkt i solskenet.
 • Boksigneringen på Globe bokhandel i Ludvika, fredag 10/08, gick lysande, trots vind.
 • Boksigneringen under Almedalsveckan 04/07 Visby, på anrika Wessman&Pettersson på Adelsgatan 5 sålde slut på alla exemplaren i bokhandeln, som förste av de som signerade på Politikerveckan! Sång kombinerat med politisk thriller lockade uppenbarligen.

Recensioner av Hatarna:

Norrländska Socialdemokraten, NSD (2018/04/05):

..."en ruskigt ambitiös thriller, ibland imponerande initierad, vars träffbild rymmer extrem brutalitet, klarsynt samhällskritik och fantasieggande humor."...
"Genom 520 sidor varvar Bergström på ett skickligt sätt tankar och handlingar hos hatarna, attentatsmannen, Säpos polisinspektör Nina Sandstedt - och kungen. Att ta del av kungens fiktiva funderingar ger god underhållning, i väntan på dramats fasansfulla kulmen.
"

Therese Boklåda:
"Den här var verkligen väldigt intensiv, jobbig, obehaglig & spännande! Det är en riktigt spännande bladvändare"...."Bra och intressanta karaktärer, som jag gärna lär känna lite till."

Jennies Boklista:
"Spännande, mörk och stark!"


Bokfrun:

"Handlingen i denna boken gör att man ryser."... "hemskt och verklighetstroget. Jag tror att boken skulle göra sig riktigt bra och spännande på film också."


Bok_stavligt:
"Det är ingen bok man lägger ifrån sig när den är slut och glömmer som Ulf Bergström har åstadkommit.".."Den manar till eftertanke och under läsningen händer det att jag ibland blir kvar en stund i bokens värld även sen jag lagt den ifrån mig, och faktiskt för en kort sekund känt mig rätt förvirrad kring hur verkligheten egentligen ser ut."

Bergstrands skrivstuga:
"Orden träffade som om de var skjutna ur en kulspruta och bitvis gjorde det rätt ont när historien blev lite för verklighetstrogen. Eftersmaken kommer att sitta kvar länge" ..."verkligen en hyperaktuell läsupplevelse."

Bookishlyfalling:
"Bergström har skapat riktigt unika karaktärer."..."kunde jag bara inte sluta läsa!" ..."otroligt bra".

Deckartips:..
...”drivs framåt av många intressanta och välbeskrivna karaktärer. Den är spännande, fångande och väldigt detaljerad.”…”Temat i boken är aktuellt, vågat och debattframkallande.”

FrökenSmillasKänslaFörBöcker:
...”en spännande politisk thriller med en mycket utmanande intrig och story”…”Hatarna skulle göra sig mycket bra som även som tv-serie”

AngelicasBokochFilm: 
"En ryslig, viktig, spännande, och intressant bok."..."Jag ser fram emot din nästa bok"

Binasbooks:
..."välskriven, noggrant genomgången och genomtänkt bok", "en intensiv politisk spänningsroman. Berättelsen känns högaktuell och är otroligt fartfylld."...."karaktärerna är välskrivna och intressanta, speciellt huvudpersonen Nina, som är Säpo-agenten som är en av utredarna i fallet var sympatisk och lätt att gilla. Även tidsaspekten i boken är intressant med både anknytningar till historiska händelser[ ] och "en del händelser sker år 2019. En skojig blandning av verklighet och fiktion".

Bara böcker:
"en mycket underhållande beskrivning av samhället och samhällsmaskineriet."..."ständigt skapar (författaren) ny spänning, nya saker händer som läsaren inte gärna kan förutspå och förvänta sig."..."en spännande och underhållande bok."

Lizes bokhylla:
..."Välskriven och realistisk samtidigt som den belyser och väcker viktiga demokratiska frågor ur flera perspektiv"

En bokhandlares tankar: Nisse Scherman, Deckarakademin,  "välkonstruerad och intrigen är intressant och tankeväckande. Nina Sandstedt ska komma åter. Det hoppas jag."

Boklystenpirjo: "en spännande och intressant debutroman i högt tempo och jag är väldigt nyfiken på vad som kommer att hända i nästa del i serien."

Boklistan:
...."ett högt tempo"..."fullspäckad med skrämmande karaktärer och händelser."

_____
Sagt om Hatarna:
"En blandning av en svensk Schakalen med element av Homeland, American Pscyho

och The King's Speech." 
"Skrämmande trovärdig."

 ”Ingen är oberörd av Hatarna.”
 ”Årets mest kontroversiella politiska thriller.”
”Ett måste för alla intresserade av politik och samhälle.”


”Hatarna” är den första boken i serien om Säpo-kvinnan Nina Sandstedt och författaren Ulf Bergströms debutroman.
Se videointervjun med Ulf på YouTube: Om Hatarna
För media/intervjuer: 0708 20 35 40
För förlag: kontakta förlagschef Veronika Borzymowski, + 46 70 0750 294

PRESSBILDER

Foto: Anja Callius. www.callius.se För ännu högre upplösning vv kontakta info (AT) ulfbergstrom.nu.
Pressfoton med fri nyttjanderätt för medier med angivande av fotografens namn.
These press photos may be used free of charge by media provided that the name of the photographer is published.

Omslaget till Hatarna, av Niklas Lindblad, en av Sveriges bästa bokdesigners.
Mystical Garden Design, www.mgd.nu

Logotype för den påhittade  Svenska Republikanska Armén. En logo har en inneboende visuell styrka. Den här logon har ofta gjort att människor frågar "Men är det här på riktigt, finns de?"
Bildens makt är ibland större än ordens.
Bra fiktion ska verka verklig.

Design: Jan Borzymowski. 

Marknadsföringsmaterial
Hatarna med Svenska Republikanska Arméns logotype på tomhylsor.
#viralmarketing #guerillamarketing
Fritt för användning av media/bokhandlare.